Achterdoeken

Achterdoeken worden al eeuwen geschilderd, in het begin voor opera, ballet en toneel, later ook voor o.a. televisie, film, reclame en evenementen. Ze kunnen iedere sfeer verbeelden, van bijvoorbeeld interieur, luchten, landschappen tot stadsgezichten. Het formaat kan variŽren van enkele vierkante meters tot eindeloos groot, het gebruiken van een achterdoek kan op een vaste locatie maar ook als onderdeel van een rondreizend decor.
Bekijk >>

Decorprojecten en diversen

Decorprojecten en diversen kunnen uit verschillende onderdelen bestaan, zowel 2D als 3D onderdelen. Het kunnen complete zeer gecompliceerde grote decors zijn waarbij samengewerkt wordt met diverse vakdisciplines en/of collegae. Maar ook kleine totaalprojecten, in eigen beheer uitgevoerd, zijn mogelijk. Ook het toeleven van specifieke onderdelen, bijvoorbeeld 3D objecten, welke door de opdrachtgever worden afgewerkt is een optie. Het ambachtelijk schilderen van teksten o.a. op panelen, muren, ramen en deuren is een van de specialiteiten welke ik nog steeds met veel plezier doe.
Bekijk >>

Muur, wand en plafondschilderingen

Dit onderdeel van de schilderkunsten dateert al uit de oudheid, denk maar de grotschilderingen en de frescoís in Pompei. De Kerken, de Adelstand en Handelaren waren de grote opdrachtgevers, tegenwoordig gelukkig ook veel musea, bedrijven en particulieren. Een schildering kan bijvoorbeeld bestaan uit een klein vaasje bloemen in een verloren hoekje in uw huiskamer tot het geheel beschilderen van plafonds en de muren van een grote openbare ruimte. De schilderingen kunnen direct aangebracht worden op het plafond, de wand of de muur. Ook een veel toegepaste mogelijkheid is om de schildering in het Atelier te maken op speciaal geprepareerd katoen en deze daarna te verlijmen of op te spannen op de locatie. Dit is een tijd en kostenbesparende mogelijkheid als de werklocatie maar kort beschikbaar is.
Bekijk >>

Schilderijen

Olieverfschilderijen maak ik als vrij werk, al jaren met Muren als onderwerp, soms exposeer en verkoop ik deze doeken. In opdracht maak ook schilderijen, in overleg met de opdrachtgever bepaal ik dan het onderwerp, de techniek en het formaat. Dit kunnen olieverf- of waterverfschilderijen zijn, op doek of op paneel.
Bekijk >>