Beeldende Kunstprojecten

In de beeldende kunsten worden veel beelden en objecten gemaakt. Vaak mag je ze niet aanraken, maar andersom is ook mogelijk. Bij opdrachten wordt vooraf bepaald op welke plek komt het object, voor welke doelgroep is het bestemd, is er al een planopzet en wat is het budget. Om te beginnen wordt gestart met enkele schetsmatige ideeŽn. Ook kan het object deel uitmaken van een groter project in samenwerking met de opdrachtgever. Voorbeeld hiervan is het project ďDeWachtersĒ bij de PiusSchool te Abcoude. Andere projecten die gebruikt mogen worden zijn o.a. een Boombankje en een Bas-reliŽf bij de OBS Piet Mondriaan.
Ik maakte in opdracht van Gallery Delaive enkele beelden naar ontwerp van de Japanse kunstenares Ayako Rokkaku, welke zij met de handen beschilderde voorhaar expositie in de Kunsthal te Rotterdam, zomer 2011.
Voor de Gemeente De Ronde Venen maakte ik een kunstvoorziening op een nieuwe rotonde in Mijdrecht; Verbondenheid en Eigenheid.
Eeen sculptuur van 8 platen cortenstaal, met de namen van de 8 kerngemeenten daar uitgelaserd, geplaatst in het voorjaar van 2014
Bekijk >>

Decor, film en theaterprojecten

3D objecten worden veel gebruikt in decor, theater en tentoonstellingen. Ze kunnen gebruikt worden om een voorwerp vergroot te promoten, of als gebruiksvoorwerp in theater, televisie, tentoonstelling en pretpark. De 3D objecten worden vaak gemodelleerd naar bestaande voorbeelden, zoals muren, ornamenten en zuilen, maar een futuristisch ruimtevoertuig naar eigen ontwerp is ook mogelijk. Veel gebruikte decor materialen zijn o.a. klei, gips, latex, tempex, purschuim en polyester. De keuze voor materiaal en uitvoering is afhankelijk van het gebruik, binnen of buiten, eenmalig, tijdelijk of permanent, vaste plaatsing of veel transport. De objecten kunnen verschillen van formaat en gebruiksmogelijkheid, zoals een speelvloer en wanden voor een opera, een presentatiedesk voor een sportprogramma of een promobeeldje op een beurs.
Bekijk >>